Warning: Undefined array key "foot_sidebar" in /customers/3/1/1/intk.nl/httpd.www/wp-content/themes/optimizer_pro/lib/functions/enqueue.php on line 180
06-81999151

Cursus Zelfredzaam met taal

INTK biedt de cursus “Zelfredzaam met taal” aan.

               

Deze cursus is bedoeld voor LAAGOPGELEIDE en ANALFABETE ANDERSTALIGEN. Zij willen hun basisvaardigheden (lezen, spreken, luisteren, rekenen en digitale vaardigheden) verbeteren om zich zo beter te kunnen redden bij de dagelijkse taken en bezigheden. Zij willen hun horizon verbreden wat betreft het meedoen aan activiteiten in de buurt en leren waar zij voor hulp terecht kunnen. De kandidaten kunnen/willen geen diploma halen. Op de leerbaarheidstest scoren zij als (zeer) “langzame leerder” (trajectkeuzetoets 8 -). Het taalniveau is onder A2. De kandidaten zijn 18-plus, woonachtig in de regio en niet (meer) inburgeringsplichtig.

Deze cursus is GRATIS.

Meer informatie leest u hier:

Boekje Zelfredzaam met taal

De cursus omvat 40 lessen van 2,5 uur (twee lessen per week) die worden verdeeld over de volgende thema’s:
• Gezondheid en vitaliteit
• Betrokkenheid bij opvoeden en school
• Werk
• Financiën

De lees- en schrijfvaardigheid zal worden geoefend middels relevante leesteksten en schrijfopdrachten. Er is ook veel aandacht voor het oefenen van spreek- en luistervaardigheid. Ook rekenen en digitale vaardigheden zullen worden geoefend.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a.: Gezonde voeding, bewegen, praten over je gezondheid, praten bij de huisarts, vrijwilligerswerk doen, sollicitatieformulier invullen, simpel CV opstellen, inkomsten en uitgaven, geld sparen, verzekeringen, belastingen, toeslagen, Haarlem pas, ov-kaart, post kunnen lezen, een e-mail kunnen versturen en lezen, informatie kunnen opzoeken via Google, het gebruiken van de rekenmachine.

De cursisten krijgen vier computerlessen in de bibliotheek en vier lessen ‘Taal & Muziek”.

De cursisten krijgen via reintegratiebureau AGROS een taalstage in een taalrijke omgeving aangeboden waar zij hun spreekvaardigheid kunnen oefenen en kunnen kennismaken met vrijwilligerswerk.

Aanmelden kan rechtstreeks of via de klantmanagers van de gemeente.